01:14 29 Mai 2020
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.63
  • RUB0.25
  • RON4.01
  • UAH0.66
Sănătate
Sa primesc un link scurt
628 0 0

Specialiștii spanioli de la Centrul de Cercetări Biomedicale privind Obezitatea și Nutriția, Universitatea din Navarra, arată că aceste alimente consumate excesiv accelerează procesul îmbătrânirii celulelor.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Studiile efectuate de Centrul de Cercetări Biomedicale privind Obezitatea și Nutriția (CEBEROBN) de la Universitatea din Navarra au stabilit o corelație între consumul excesiv de alimente ultraprocesate și îmbătrânirea celulelor, relatează La Vanguardia.

De fapt, aceste alimente conduc la reducerea telomerelor, zona de la sfârșitul cromozomilor, care sunt markeri ai vârstei celulare reflectând îmbătrânirea.

Profesorul de la Universitatea din Navarra și conducătorul lucrărilor publicate, Amelia Marți, a făcut cercetări în special cu privire la influența alimentaţiei asupra integrității materialului genetic sau ADN-ului, în special asupra telomerelor.

Specialista a arătat că acestea pot fi reduse din cauza îmbătrânirii şi din cauza altor factori, precum alimentația inadecvată, în special alimentele ultraprocesate.

Aditivii

Alimentele incluse în studiu sunt produse alimentare care conțin o listă lungă de aditivi (de obicei cinci sau mai mulţi), printre care arome, coloranţi, emulgatori și conservanți.

Printre aceste alimente dăunătoare sunt băuturile răcoritoare, carnea procesată (cârnați, burgeri), produse de patiserie, cocteilurile cu lapte, deserturile lactate, precum și multe cereale dulci pentru micul dejun sau pizza produsă industrial.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă <a href="https://sputniknews.com/popup_radio/19/s

Tematic

Important: alimentele pe care trebuie să le consumăm în timpul pandemiei
Tagurile:
îmbătrânire, alimente


Știrile Zilei