15:48 12 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Sănătate
Sa primesc un link scurt
465 0 0

Situația epidemiologică se înrăutățește în Republica Moldova de la săptămână la săptămână, anunță responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății.

CHIȘINĂU, 19 iun. - Sputnik. Astăzi dimineața avut loc conferință de presă organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, la care au fost prezentată situația epidemiologice privind controlul infecției COVID-19 pe teritoriul Republicii Moldova.

Responsabilii din sănătate au anunțat că avem patru săptămâni de creștere a numărului de cazuri cu Covod-19. În săptămâna numărul 24 (8 – 14 iunie) am avut o creștere de 29 de procente a numărului celor infectați. Numărul de vindecați a scăzut cu opt procente, numărul de decese a crescut cu 30 de procente.

Până în acest moment, în Republica Moldova au fost înregistrate 13106 cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus. 57 la sută dintre cei infectați s-au vindecat deja, asta însemnând 7525 de oameni vindecați. Numărul cazurilor active este de 5132. În același timp, 449 de bolnavi au decedat, iar 455 se află în stare gravă – pacienți care sunt spitalizați.

Responsabilii din sănătate a spus că nu doar în Moldova crește numărul celor infectați, ci și în regiunea balcanică și în regiunea Mării Negre se atestă o creștere a numărului de cazuri. În ultimele zile, are loc o creștere și în țările vecine – România, Ucraina.   

Incidența, care reprezintă numărul de infectați la un milion de populație, nu este dintre cele mai dramatice. Astfel, Republica Moldova are o incidență totală de 3771 de cazuri la un milion de populație. Iar mortalitatea reprezintă 129 de decese la un milion de populație. Rata fatalității, care reprezintă proporția numărului de decese la numărul de infectați, la moment, est de 3,4 procente, ceea ce, potrivit responsabililor din sănătate, arată că managementul spitalicesc și gestionarea cazurilor spitalizate este unul destul de bun.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
COVID-19, coronavirus


Știrile Zilei