20:43 03 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.43
  • USD17.23
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.63
Sănătate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (810)
112 0 0

Ministerul Sănătății a anunțat astăzi două dese în rândul lucrătorilor medicali, din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. În după-amiaza zilei de astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre un alt medic răpus de noul coronavirus.

Este vorba de Vera Baciu, medic narcolog la Spitalul Raional Ceadâr-Lunga. Ea avea 66 de ani și a fost internată în stare gravă, pe data 16 iunie, la Spitalul Clinic Republican.

În dimineața zilei de astăzi, ministerul de resort a informat despre un alt medic decedat din cauza COVID-19. Constantin Grosu, de 68 ani, era anesteziolog–reanimatolog în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sfânta Treime”.

”Sistemul medical a pierdut un specialist desăvârșit, care și-a exercitat profesia cu responsabilitate și dedicație, contribuind la salvarea multor vieți”, menționează instituția într-un comunicat.

Ministerul a exprimat condoleanțe familiilor și colegilor medicilor decedați.

Numărul persoanelor care au murit în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns deja la 450.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 13 106 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care  1137 în regiunea transnistreană. Totodată, în 2071 de cazuri este vorba de angajaţi din sistemului de sănătate

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (810)

Tematic

Apărare puternică împotriva coronavirusului: Ce au descoperit oamenii de știință
Tagurile:
COVID-19, decedat, medic, coronavirus


Știrile Zilei