03:46 30 Octombrie 2020
În direct
  • EUR19.94
  • USD17.04
  • RUB0.21
  • RON4.09
  • UAH0.60
Sănătate
Sa primesc un link scurt
9310

În ajunul Zilei Mondiale a Ciocolatei, serviciul de presă al Rospotrebnadzor (Serviciul Federal pentru Supravegherea Respectării Drepturilor Consumatorilor) a explicat pentru Sputnik ce cantitate de ciocolată putem consuma pe zi fără a ne pune sănătatea în pericol.

CHIȘINĂU, 14 sept – Sputnik. O persoană adultă sănătoasă nu este recomandabil să consume mai mult de 50 de grame de ciocolată o dată și nu trebuie să consume această cantitate mai mult de două ori pe săptămână, a informat pentru Sputnik serviciul de presă al Rospotrebnadzor (Serviciul Federal pentru Supravegherea Protecției Drepturilor Consumatorilor și bunăstării umane) în ajunul Zilei Mondiale a Ciocolatei, care se va sărbători pe 13 septembrie.

De asemenea, reprezentantul Rospotrebnadzor a subliniat că este categoric nerecomandabil să permitem copiilor sub trei ani să consume ciocolată, deoarece nu le aduce niciun beneficiu. Mai mult, specialistul a adăugat că acest aliment este greu de digerat pentru un stomac care nu este obişnuit cu el.

Pe de altă parte, copiii între cinci și șase ani pot consuma până la 20 de grame de ciocolata de două ori pe săptămână.

Beneficiile pentru sănătate

Potrivit serviciului de presă al Rospotrebnadzor, ciocolata este benefică în cantități moderate, deoarece crește eficiența, concentrarea și stimulează activitatea mentală.

„Antioxidanții din ciocolată ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, îmbunătăţind imunitatea”, a adăugat reprezentantul serviciului federal.

Totuşi, este important să ne amintim că alimentul conține o cantitate mare de zahăr și grăsimi, de aceea, consumul excesiv de ciocolată conduce la obezitate și crește riscul de diabet, a mai subliniat reprezentantul Rospotrebnadzor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Rețete de pască cu brânză, ciocolată sau… fără aluat
Tagurile:
sfatul specialistului, ciocolata

Știrile Zilei