03:41 20 Octombrie 2020
În direct
  • EUR20.01
  • USD17.00
  • RUB0.22
  • RON4.10
  • UAH0.60
Sănătate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1076)
294 0 0

Este posibil oare să dispară brusc virusul SARS-CoV2, așa cum s-a întâmplat cu predecesorul său SARS-CoV1, și are oare rost să ne punem speranțe în asta – ce spun specialiștii.

CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Noul coronavirus SARS-CoV2 nu va dispărea și va deveni unul din componentele grupului de organisme care provoacă bolile respiratorii virale acute. De aceasta este sigur directorul Institutului pentru Sănătate Publică ”F.F. Erisman”, șeful Catedrei epidemiologie și medicină bazată pe dovezi a Universității de Medicină ”Secenov” din Moscova, Nikolai Briko.

Într-o discuție ci reporterul de la ”Rossiiskaia Gazeta”, el a menționat de asemenea că un tablou similar a putut fi urmărit și în cazul virusului care a provocat pandemia în anii 2009-2010.

Specialiștii leagă creșterea morbidității de anumite acutizări individuale ale organismului. Potrivit lui, este importantă și virulența agentului patogen, de asemenea doza care a ajuns în organismul omului. În același timp, Nikolai Briko consideră că nu este lipsit de importanță nici faptul că oamenii se întorc în masă din concedii.

Numărul de infectări în lume cu noul coronavirus a ajuns în prezent la 37,5 milioane de cazuri. Din cauza complicațiilor provocate de această boală au murit peste un milion de oameni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1076)

Tematic

Când se poate renunța la mască după vaccinarea împotriva coronavirusului
Cât timp rezistă coronavirusul pe smartphone și bani
Tagurile:
infecție, pandemie, coronavirus, COVID-19

Știrile Zilei