10:18 07 Martie 2021
În direct
  • EUR21.15
  • USD17.58
  • RUB0.24
  • RON4.33
  • UAH0.63
Sănătate
Sa primesc un link scurt
75201

Oamenii de știință au stabilit termenii de restabilirea a simțului mirosului la majoritatea pacienților care au fost infectați cu COVID-19. Constatările au fost publicate în Journal of Internal Medicine.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Specialiștii au efectuat un studiu la care au participat două mii și jumătate de pacienți, din 18 spitale europene, și au constatat că scăderea sensibilității sau pierderea completă a mirosului a fost prezentă în proporție de 85,9% în cazurile de formă ușoară cu COVID-19, de 4,5% – de formă medie și de 6,9% – în cazurile grave și critice.

Durata medie a disfuncției olfactive a fost de 21,6 zile, dar un sfert dintre cei afectați au raportat că simțul mirosului nu s-a restabilit complet nici după două luni.

”Disfuncția olfactivă este mai frecventă în formele mai ușoare de COVID-19 decât în ​​formele medii până la critice, iar 95% dintre pacienți își recuperează simțul mirosului în termen de șase luni după infecție”, a concluzionat autorul principal al cercetării, Jerome Lechien.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Oamenii de știință explică de ce noua tulpină de coronavirus este atât de infecțioasă
Tagurile:
infecție, miros, COVID-19

Știrile Zilei