19:49 17 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.72
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Sănătate
Sa primesc un link scurt
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)
38910

Danemarca a oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca după ce au apărut cazuri de cheaguri de sânge la persoanele vaccinate.

BRUXELLES, 11 mar – Sputnik, Daniela Porovăț. Autoritatea daneză pentru sănătate a anunțat că Danemarca a suspendat folosirea vaccinului contra Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca după ce au apărut cazuri de cheaguri de sânge la mai multe persoane vaccinate.

Agenția Națională de Sănătate a precizat că suspendarea are loc după ”raportarea de cazuri grave de formare de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu vaccinul contra Covid-19 al AstraZeneca”.

Vaccinul AstraZeneca.
© Sputnik / Владимир Трефилов

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a arătat ieri că o anchetă preliminară nu a stabilit nicio legătură între vaccinul AstraZeneca împotriva Covid-19 şi decesul unei asistente austriece căreia îi fusese administrat acesta, după ce suspiciuni cu privire la AstraZeneca au apărut și în Austria.

Astfel, Austria anunțase la sfârșitul săptămânii că a încetat administrarea unui lot de vaccinuri produse de compania britanico-suedeză AstraZeneca, după ce o asistentă în vârstă de 49 de ani a decedat din cauza unor probleme grave de coagulare a sângelui, la câteva zile după ce a primit vaccinul.

Israelul nu recunoaște vaccinul AstraZeneca>>>

Una dintre colegele ei, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu același lot, a făcut embolie pulmonară şi este în convalescenţă.

Alte două cazuri de „evenimente tromboembolice au fost raportate” după injecții din acelaşi lot, a indicat EMA.

Cu toate acestea, „la ora actuală, nu există indicii că vaccinarea a avut aceste consecinţe, care nu se numără printre efectele secundare repertoriate ale acestui vaccin”, a spus agenția.

Alte patru ţări europene, Estonia, Lituania, Letonia şi Luxemburg, au suspendat imediat vaccinările cu doze din acest lot, livrat în 17 ţări şi care includea un milion de vaccinuri.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Тема:
Coronavirusul, știri de ultima oră (1380)

Tematic

Un ministru din Australia, internat după vaccinarea cu AstraZeneca
Medicii din Găgăuzia au refuzat să fie vaccinați cu "AstraZeneca" și așteaptă "Sputnik V"
Tagurile:
Danemarca, AstraZeneca, vaccinare, probleme

Știrile Zilei