09:17 25 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.49
  • USD17.99
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.65
Sănătate
Sa primesc un link scurt
52 0 0

Ungaria a încheiat acorduri cu Serbia și Muntenegru pentru recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare anti-COVID, acest lucru fiind util pentru recunoașterea vaccinurilor din Rusia și China.

BRUXELLES, 1 mai – Sputnik. Ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a anunțat că țara sa a încheiat acorduri cu Serbia și Muntenegru pentru recunoașterea reciprocă a certificatelor de vaccinare.

Astfel, posesorii certificatelor de vaccinare vor putea călători începând de astăzi între Ungaria şi aceste două ţări.

Cu aproape patru milioane de persoane imunizate, dintr-o populaţie de circa zece milioane, „Ungaria a făcut un nou pas către normalitate, prin acorduri cu anumite ţări pentru a permite călătoriile fără obligaţia izolării sau a testării”, a anunțat ministrul Peter Szijjarto pe Facebook.

În plus, potrivit oficialului maghiar, Ungaria poartă discuţii pentru acorduri similare cu Grecia şi Israel.

Și şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas, a anunțat că Ungaria va căuta să încheie astfel de acorduri cu orice ţară deschisă ideii de recunoaştere reciprocă a certificatelor de vaccinare.

Ungaria foloseşte vaccinuri anti-COVID-19 din Rusia şi China, folosite și în Serbia și Muntenegru.

În total, Ungaria primise în această săpămână circa 3,5 milioane de doze din vaccinurile Sputnik V şi Sinopharm şi circa 3,6 milioane de doze din vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca, acestea din urmă fiind achiziţionate prin mecanismul comun al UE.

Comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders, a precizat în această săptămână că statele UE nu vor fi obligate să accepte pentru certificatul de vaccinare doar vaccinurile autorizate la nivel european, având libertatea să accepte şi alte vaccinuri anti-COVID-19 pe teritoriul lor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
certificat, Vaccinare, Ungaria

Știrile Zilei