22:33 15 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.47
  • USD17.71
  • RUB0.25
  • RON4.36
  • UAH0.66
Sănătate
Sa primesc un link scurt
184 0 0

Biroul European al OMS primește cu regularitate rapoarte despre faptul că unele mutații ale virusului care provoacă îngrijorare, continuă să se răspândească în toată Europa.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Rezultatele cercetărilor științifice denotă că unele dintre mutațiile COVID-19 pot fi semnificative și s-ar putea ca vaccinurile să nu poată acționa asupra lor, a declarat anterior biroul OMS din Rusia, cu referire la Biroul European al OMS.

"Vaccinarea este un mijloc important crea ajută la reducerea transmiterii virusului și cu cât mai mult timp durează vaccinarea persoanelor mai expuse riscului din întreaga lume, cu atât mai multe posibilități oferim virusului pentru schimbări și mutații. Datele științifice denotă că unele dintre aceste mutații pot fi semnificative și pot provoca evaziune de la acțiunea vaccinurilor", a menționat anterior instituția.

OMS îndeamnă la o reducere maximă a transmiterii virusului ”deoarece transmiterea nu se va diminua de la sine, fără aplicarea unor măsuri active”.

"Transmiterea infecției  la nivel local rămâne foarte ridicată în majoritatea țărilor. Biroul European al OMS primește rapoarte despre faptul că variantele virusului care provoacă o mare îngrijorare continuă să se răspândească în toată Europa și noi continuăm să studiem și să acumulăm date despre posibilul impact al acestora. Deși datele curente mărturisesc  că unele variante se răspândesc mai repede, nu trebuie să uităm că COVID-19 este deja  în sine o boală foarte gravă și trebuie întreprinse toate măsurile necesare pentru a controla răspândirea acesteia ", a îndemnat OMS.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

PE a votat pașaportul de vaccinare - va fi obligatoriu pentru călătorii?
Tagurile:
vaccin, mutații, OMS, coronavirus

Știrile Zilei