19:25 13 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.52
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON4.37
  • UAH0.65
Sănătate
Sa primesc un link scurt
121 0 0

Liderul PSRM a mai spus că un alt lot de vaccin împotriva coronavirusului donat de Rusia va ajunge în Republica Moldova în viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 2 iunie - Sputnik, Iulia Lipovaea. Există o înțelegere a situației și o intenție clară a autorităților moldovenești ca până la sfârșitul lunii iunie să încheie un acord privind achiziționarea a un milion de doze de vaccin Sputnik V împotriva coronavirusului. Declarația a fost făcută marți de către cel de-al cincilea președinte al Republicii Moldova și președintele Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, la un post TV.

Potrivit lui Dodon, lotul final de ajutor umanitar de aproximativ 40 de mii de doze de vaccin rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V" va ajunge la Chișinău din Rusia în viitorul apropiat. Dodon a spus că intenționează să se vaccineze cu o doză din acest lot.

"Deocamdată eu nu m-am vaccinat. Sper că în zilele următoare, posibil chiar săptămâna viitoare, să sosească următorul lot de vaccin "Sputnik V" ... Lotul respectiv va conține aproximativ 40 de mii de doze. Cu siguranță mă voi vaccina din asta lot de ajutor umanitar"- a explicat liderul PSRM.

El a mai spus că Republica Moldova „are o intenție clară” de a cumpăra Sputnik V din Rusia și și-a exprimat opinia că autoritățile moldovenești trebuie să înceapă imunizarea în masă a populației din regiuni.

„Există o înțelegere și o intenție clară a Republicii Moldova de a încheia un acord cu privire la achiziționarea unui milion de doze de vaccin "Sputnik V" până la sfârșitul lunii iunie", afirmă Dodon.

În data de 2 martie, a început campania de vaccinare împotriva coronavirusului în Moldova. Procesul de desfășoară în trei etape. La început, vaccinările au început să fie administrate lucrătorilor medicali. Din 25 martie, au început să fie imunizați și viețuitorii caselor de bătrâni și ai centrelor de cazare temporară sau pe termen lung. Începând cu 31 martie, campania de vaccinare s-a extins - împreună cu lucrătorii medicali, cetățenii peste 60 de ani, persoanele cu boli cronice, precum și angajații instituțiilor de învățământ sunt vaccinați, de asemenea. A doua etapă a campaniei de vaccinare, conform Planului Național de Imunizare, îi include și angajații din forțele de ordine, din apărarea și securitatea, dar și pe cei din serviciile sociale. La a treia etapă, care a început în țară pe 19 mai, sunt vaccinați toți cetățenii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
vaccin, Dodon

Știrile Zilei