04:40 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
Sănătate
Sa primesc un link scurt
30401

Eradicarea coronavirusului nu reprezintă la momentul de față o țintă rezonabilă pentru lume, a explicat trimisul oficial al Organizației Mondiale a Sănătății pentru COVID-19, David Nabarro. Ce va trebui să facă omenirea.

BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății vin cu vești proaste pentru cei care sperau că vom scăpa, în sfârșit, de coronavirus.

Trimisul special al OMS pentru COVID-19, David Nabarro, a spus, pentru postul Sky News, că, în acest moment, eradicarea coronavirusului nu este o țintă rezonabilă pentru lume.

Mai mult decât atât, acesta a subliniat că omenirea va fi nevoită să  înveţe să coexiste cu acest virus, să îl împiedice să se propage şi să se ajungă la focare.

”De fiecare dată când există o creştere a numărului de cazuri, în minte apare ideea că se poate să fi apărut o nouă variantă. Nu ar fi surprinzător. Virusul nu va dispărea prea curând, vor apărea variante”, a spus Nabarro.

La nivel mondial, până acum au fost înregistrate peste 172 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus, iar, dintre cei infectați, 3,7 milioane de oameni au decedat.

Pandemia de coronavirus
© Sputnik / Анна Раткогло

Anterior, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus despre evoluția pandemiei de coronavirus că situația epidemiologică se îmbunătățete la nivel mondial, nu doar în România.

El a avertizat, însă, că este posibil ca țările care au vaccinat mai mult de 70% din populație să solicite măsuri suplimentare pentru țările cu 30-40% rată de vaccinare, tocmai pentru a nu răspândi virusul.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Moscova, locul 2 în lume la combaterea pandemiei
Această țară din UE este prima care anunță sfârșitul epidemiei pe teritoriul său
Tagurile:
OMS, coronavirus, pandemie

Știrile Zilei