11:21 23 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.59
  • USD17.03
  • RUB0.26
  • RON4.20
  • UAH0.61
Poliție Franța

Moldoveni, atacați de tâlhari în inima Uniunii Europene

© AP Photo / BFM
Accidente
Sa primesc un link scurt
22010

Chiar în inima Europei, câțiva șoferi moldoveni, care circulau pe ruta Chișinău-Paris, au fost atacați de tâlhari înarmați pentru a-i jefui.

CHIȘINĂU, 6 dec — Sputnik. Recent, membrii unui grup criminal de origine cecenă au fost arestați și plasați în custodie la Paris, Franța. Aceștia sunt învinuiți de comiterea atacurilor tâlhărești asupra cetățenilor Republicii Moldova.

Cetățenii moldoveni, șoferi ai microbuzelor cu destinația Chișinău-Paris, au fost atacați de patru indivizi înarmați pentru a le sustrage mijloacele financiare și a-i deposeda de microbuz, în scopul restituirii ulterioare a acestuia prin estorcare de bani.

”Cei patru indivizi de origine cecenă, cu vârste cuprinse între 26 și 35 de ani, au comis infracțiunile respective în perioada 23 octombrie — 26 noiembrie curent, pe teritoriul Franței”, se menționează într-un comunicat al IGP.

Operațiunea internațională a fost realizată de către Brigada de Represiune a Banditismului din cadrul Poliției Judiciare din Paris în comun cu Inspectoratul General al Poliției al RM, cu suportul Europol, în cadrul căreia au fost efectuate un șir de descinderi și arestări.

Un caz similar a avut loc la data de 3 noiembrie 2016, când mai mulți șoferii din Moldova, care prestează servicii de transport mărfuri şi pasageri pe teritoriul ţărilor europene, au devenit victime ale unor criminali din regiune.

Potrivit IGP, Franța rămâne a fi cea mai periculoasă țară în acest sens.

IGP îndeamnă victimele unor asemenea situații să contacteze imediat poliţia locală sau poliţia din Moldova prin viber, la numărul de telefon 373 (0) 78090902.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Tematic

Avertizare Europol: ISIS pune la cale noi atentate teroriste în Europa
Poliţia din Moldova, mobilizată pentru a preveni eventuale atacuri teroriste
Risc de atacuri teroriste în mai multe capitale europene
Tagurile:
Chișinău-Paris, Franța, cetățeni moldoveni, atac, șoferi, UE, Europa, Europol, UE, IGP, Franța, Republica Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei