21:19 26 Septembrie 2017
Chişinău+ 18°C
În direct
Viscol puternic și temperaturi scăzute în România

Autocar cu moldoveni blocat în nămeți, în România

© Photo: exclusivnews.ro
Incidente
Sa primesc un link scurt
Moldova sub nămeți: consecințele intemperiei (23)
261 0 0

În orașul Râmnicul Sărat din judeţul Buzău, România, au rămas blocate în nămeți 70 de autoturisme, 40 de TIR-uri şi cinci autocare, dintre care unul este din Republica Moldova, cursa Chişinău-Bucureşti.

CHIȘINĂU, 6 ian — Sputnik. Din cauza viscolului şi ninsorii ambudente, un autocar cu cetăţeni din Republica Moldova a rămas blocat vineri dimineată, de la ora 07.00, în judeţul Buzău, localitatea Râmnicu Sărat, a declarat pentru Sputnik şoferul autocarului, Ion Andrei, transmite sputniknews.ro.

"Nu putem să vă spunem până la ce oră vom sta aici. De la ora 7 dimineaţă suntem blocaţi. În autocar sunt 54 de oameni plus doi şoferi, în total 56 de persoane. Ninge, iar zăpada este viscolită", a declarat pentru Sputnik Ion Andrei, şoferul autocarului.

Potrivit autorităţilor din Râmnicul Sărat, în oraş au rămas blocate în nămeți 70 de autoturisme, 40 de TIR-uri şi cinci autocare, dintre care unul este din Republica Moldova. Reprezentanţii Primăriei municipiului Râmnicu Sărat au precizat pentru Sputnik că până la ora 16.00 este instituit codul roşu de ninsoare, dar ninsoarea va mai continua probabil, astfel că niciun autovehicul nu-și va putea continia calea mai devreme de ora 18.00.

"Avertizare cod roşu până la ora 16.00. Viscoleşte şi ar putea fi prelungit cel puţin cu o oră — două, deci mai devreme de ora 18.00 nu se va deplasa niciun autocar sau TIR. Sunt exact 56 de persoane în autocarul din Republica Moldova. Este vorba de un singur autocar din Moldova şi alte patru autocare ale unor firme de transport din România. Mai sunt blocate 40 de TIR-uri şi 70 de autoturisme. Le-am introdus în teritoriul Râmnicului ca să nu rămână în câmp", a declarat reprezentantul Primăriei Râmnicului Sărat pentru Sputnik.

Oamenii spun ca au îngheţat de frig. În România mai multe drumuri nationale sunt închise din cauza zăpezii. A fost anunţat cod rosu de viscol pentru judetele Buzău, Brăila, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi şi Tulcea.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Тема:
Moldova sub nămeți: consecințele intemperiei (23)

Tematic

Accident teribil la Orhei. două persoane au murit
Accident groaznic în Bulgaria: 3 morți și 13 răniți
Șapte moldoveni au avut de suferit într-un accident produs în România
Tagurile:
zăpadă, Romania, blocat, autocar, moldoveni, România, Moldova
Reguli de utilizareCOMENTARIIȘtirile Zilei