01:58 20 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.55
  • USD16.97
  • RUB0.26
  • RON4.19
  • UAH0.61
Pistol, foto de arhivă

Tragedie la Hâncești: Un tânăr, împușcat mortal de șeful adjunct al poliției criminale

© Sputnik /
Accidente
Sa primesc un link scurt
179910

Un bărbat a fost împușcat mortal într-un centru de agrement din orașul Hâncești.

CHIȘINĂU, 21 iun — Sputnik. Un tânăr a fost împușcat mortal ieri noaptea de către șeful adjunct al poliției criminale al Inspectoratului de Poliție Hâncești.

Incidentul a avut loc în incinta unui centru de agrement din orașul Hâncești.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală pentru omor intenționat. Astfel, a fost reținut proprietarul centrului de agrement și polițistul implicat — șeful adjunct al poliției criminale din raion. Totodată, au fost audiați și  martorii oculari.

Polițistul reținut a declarat că a aplicat arma în timpul unei altercații.

Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari și adjunctul procurorului general, Igor Popa, au oferit mai multe detalii în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit acestora, trei tineri în vârstă de 20 de ani au decis să se răcorească și au pătruns fără autorizație în interiorul centrului de agrement, în afara orelor de program.

”Anterior însă proprietarul centrului de agrement s-a adresat la poliție, precum că grupuri de persoane intră pe teritoriu fără voie, produc pagube și încalcă ordinea publică. În noaptea tragediei, proprietarul și șeful poliției criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Hâncești au organizat o ambuscadă și au surprins tinerii. Colaboratorul poliției a efectuat câteva împușcături în aer și în direcția unui tânăr, care a ieșit din piscină și se deplasa spre ieșire. Acesta din urmă a decedat la Spitalul raional Hâncești, din cauza plăgii produse de arma de foc", a menționat Igor Popa.

La rândul său, Alexandru Pânzari a precizat că „polițistul bănuit și reținut a fost testat la alcoolemie și s-a stabilit că acesta nu era în stare de ebrietate în momentul tragediei. Urmează să cercetăm și să identificăm dacă acțiunile sale au fost legale sau nu".

Oamenii legii vor stabili dacă polițistul și-a depășit atribuțiile de serviciu și dacă acționa în cadrul unei operațiuni.

Îngrozitor: Ucisă și îngropată în grădină — Cazul de la Criuleni>>>

Cazul a fost transmis Procuraturii municipiului Chișinău pentru a exclude orice dubiu de imparțialitate din partea procurorilor raionului Hâncești.

Tematic

Un cetățean al Republicii Moldova, suspectat de omor în Sankt Petersburg
Ce spun luptătorii MMA despre cazul sportivilor suspectați de omor
Tagurile:
centru de agrement, politie criminala, tanar, sef, omor, Inspectoratul General de Politie, Procuratura Generala, Alexandru Pinzari, Igor Popa, Hancesti
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei