05:52 24 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.13
  • USD17.89
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
MAEIE

Măsuri sporite de securitate la Ambasada și Consulatul Moldovei din Germania

© Sputnik / Miroslav Rotari
Accidente
Sa primesc un link scurt
116 0 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a că la sediile ambasadei Republicii Moldova la Berlin și Consulatului General de la Frankfurt au fost luate măsuri de speciale de securitate.

CHIŞINĂU, 7 sept — Sputnik. MAEIE a emis un comunicat de presă în care a anunțat că, "urmare a unor acțiuni anunțate de un grup de cetățeni turci, dar și a unor semnale de amenințare și posibile agresiuni în privința Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin și Consulatul General de la Frankfurt, la sediile misiunilor diplomatice au fost luate măsuri speciale de sporire a securității".

Totodată, MAEIE a precizat că "pe perioada manifestațiilor, misiunea diplomatică de la Berlin și-a sistat temporar activitatea", iar "forțele de ordine asigură securitatea misiunilor diplomatice".

Precizăm că joi Serviciul de Informații şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova a anunțat prin intermediul unui comunicat de presă că a desfășurat o operațiune complexă, pe linia prevenirii amenințărilor la adresa securității naționale în urma cărora au fost expulzați 7 cetățeni turci care activau la liceul privat cu capital străin "Orizont".

Până în acest moment nimeni dintre autorități nu a confirmat, dar nici nu a infirmat că între cele două cazuri ar exista vreo legătură.

Tagurile:
germaniei, moldovei, consulatul, ambasada, securitate, Măsuri sporite, masuri
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei