03:03 26 Mai 2018
Chişinău+ 22°C
În direct
  • EUR19.71
  • USD16.82
  • RUB0.27
  • RON4.26
  • UAH0.64
Визит председателя Государственной Думы РФ С. Нарышкина во Францию

Natalia Gherman a participat la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei

© Sputnik / Владимир Федоренко
Evenimente
Sa primesc un link scurt
19 0 0

Natalia Gherman a participat la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei

CHIŞINĂU, 19 mai – Sputnik Moldova. O delegaţie a Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a participat la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) care a avut loc astăzi la Bruxelles.  La eveniment au participat miniştrii de Externe ai celor 47 de state membre ale organizaţiei.

În cadrul sesiunii ministeriale, au fost aprobate o serie de decizii legate de cel de-al doilea Raport anual al Secretarului General cu privire la situaţia drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept în Europa, precum şi decizii care vizează eficacitatea mecanismului de supraveghere a Convenţiei europene a drepturilor omului, politica de vecinătate a Consiliului Europei şi cooperarea dintre CoE şi UE.

În discursul său, ministrul Natalia Gherman a menţionat suportul acordat de Consiliul Europei încă de la etapa aderării şi necesitatea promovării responsabilităţii comune pentru asigurarea securităţii democratice în Europa, menţionând totodată obiectivul de integrare europeană a ţării noastre. 

La finalul sesiunii, a avut loc ceremonia de preluare de către Bosnia şi Herţegovina a Președinției Comitetului de Miniжtri, deţinută în prima jumătate a acestui an de Belgia. 

 

 

 

Tematic

Serghei Lavrov participă la Bruxelles la sesiunea CMCE
Tagurile:
decizii, drepturile omului, ministru externe, Sesiunea CoE, Natalia Gherman, Bruxelles
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei