10:24 19 Mai 2019
În direct
  • EUR20.10
  • USD17.93
  • RUB0.28
  • RON4.22
  • UAH0.68
Funeraliile Regelui Mihai I

Slujba de înmormântare a regelui Mihai, oficiată de Patriarhul Daniel

© AP Photo / Vadim Ghirda
Evenimente
Sa primesc un link scurt
11110

Slujba de înmormântare a regelui Mihai I a fost oficiată de Patriarhul Daniel

CHIȘINĂU, 16 dec — Sputnik. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, a oficiat slujba de înmormântare a Regelui Mihai I la Catedrala Patriarhală, fiind însoțit de un sobor de preoți, anunță agenția de știri a Patriarhiei, basilica.ro.

La eveniment au participat întreaga Familie Regală a României, oficialitățile statului și reprezentanți ai mai multor case imperial și regale din întreaga lume.

Într-o cuvântare, Patriarhul a reamintit că, pe când avea șase ani,  anume în această catedrală Mihai a primit binecuvântare din partea mitropolitului primat Miron Cristea, în calitate de rege al României, iar în 1940 a fost uns rege de către Patriarhul Nicodim.

"Regele Mihai I al României a fost toată viaţa sa un om profund credincios. Credinţa sa nu era una formală, ci una existenţială şi practică. Regele l-a simţit pe Dumnezeu prezent şi lucrător în viaţa sa, mai ales în momentele grele ale vieţii sale. Credința în Dumnezeu era pentru el lumină şi ajutor pentru viaţă", spus Patriarhul Daniel.

Regele Mihai a decedat pe 5 decembrie, la reședința sa din Elveția. Ultimul rege al României a fost înmormântat astăzi la Curtea de Argeș. 

Tematic

Regele Mihai I al României, condus pe ultimul drum: Programul funeraliilor
Tagurile:
slujba de înmormântare, funerarii, uns rege, Miron Cristea, rege al României, Patriarhul Nicodim, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Regele Mihai, Preafericitul Daniel, Curtea de Argeș, Elveția
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei