16:50 15 Octombrie 2018
În direct
  • EUR19.69
  • USD17.00
  • RUB0.26
  • RON4.22
  • UAH0.61
Alegerile prezidenţiale ruse 2018. Ambasada Federației Ruse la București

Ruşii din Bucureşti votează: Vor un preşedinte pe care îl stimează

© Sputnik / Georgiana Arsene
Evenimente
Sa primesc un link scurt
130 0 0

Până la ora 12:00, în Bucureşti votaseră 166 de cetăţeni ruşi. Ce aşteptări au aceştia de la noul preşedinte

BUCUREŞTI, 18 mart — Sputnik, Georgiana Arsene. Zi decisivă pentru poporul rus care a ieşit astăzi din casă, pe întreg pământul, pentru a-şi vota prreşedintele.

La Bucureşti, vremea nu pare să ţină cu alegătorii. Este frig şi bate vântul.

Dar asta nu i-a împiedicat pe ruşi să vină la Secţia 8261, deschisă la Şcoala de pe lângă Ambasada Federaţiei Ruse, să îşi exprime opţiunea electorală. Până la ora 12:00, la secţia de votare amintită şi-au exercitat dreptul constituţional 166 de persoane.

Anna este una dintre aceste persoane. Spune că a venit la vot pentru că acesta reprezintă o posibilitate, o opţiune de a participa în mod activ şi personal la formarea şi la înfăptuirea politicii statului — „este o implicare directă în acest proces".

Referitor la aşteptări, aceasta a mărturisit că speră să câştige candidatul pe care l-a votat.

„Sper ca şi în continuare Rusia să aibă un preşedinte pe care îl stimez, pentru care nu mi-a fost niciodată ruşine, deciziile şi acţiunile căruia să le apreciez pozitiv", a declarat Anna pentru Sputnik.

Printre cei care au votat în această dimineaţă se numără Excelenţa Sa Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, Pavel Alekseenko, Secretar II în cadrul Ambasadei, precum şi Natalia Muzhennikova, director al Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură.

Atmosfera în care se desfăşoară alegerile este una liniştită, calmă şi binevoitoare, alegătorii dând dovadă de disciplină şi respect unii faţă de alţii, fapt care spune totul despre calitatea lor.

Alegerile prezidenţiale ruse 2018. Ambasada Federației Ruse la București
© Sputnik / Georgiana Arsene
Alegerile prezidenţiale ruse 2018. Ambasada Federației Ruse la București

Tematic

Vladimir Putin a votat în cadrul alegerilor prezidențiale
Ambasadorul Rusiei în Republica Moldova, despre desfășurarea alegerilor
Tagurile:
Natalia Muzhennikova, bate vântul, frig, votat, Ambasada Federaţiei Ruse în România, Pavel Alekseenko, Valery Kuzmin, București
Reguli de utilizareCOMENTARII


Știrile Zilei