01:55 21 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.19
  • USD17.77
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Evenimente
Sa primesc un link scurt
82 0 0

Din anul 2024, preşedintele Georgiei va fi de altfel ales de un colegiu electoral format din 300 de membri, potrivit noii Constituții care va intra în vigoare odată cu învestirea președintelui ales pe data de 28 octombrie.

CHIȘINĂU, 28 oct - Sputnik. Peste 3,5 milioane de georgieni sunt așteptați duminică, 28 octombrie, pentru a-și alege prezidentele țării.  Acesta este ultimul scrutin prezidențial în Georgia, în care șeful statului este ales prin vot universal. 

Din anul 2024, preşedintele Georgiei va fi de altfel ales de un colegiu electoral format din 300 de membri, potrivit noii Constituții care va intra în vigoare odată cu învestirea președintelui ales pe data de 28 octombrie.Astfel, din republică prezidențială Georgia va deveni republică parlamentară. 

În țară au fost deschise peste 3,5 mii de secții de votare, alte aproape 50 - peste hotarele Georgiei. 

Marii favoriţi ai acestui scrutin sunt o fostă ambasadoare a Franţei în Georgia şi ex-ministru de externe, Salome Zurabişvili, susţinută de partidul de guvernământ “Visul georgian”, şi liderul opoziţiei, Grigol Vaşadze, care a fost şi el şef al diplomaţiei în echipa fostului președinte fugar, Mihail Saakașvili. 

Tematic

Zaharova, despre așteptările Rusiei după alegerile parlamentare din Moldova
Lumea întreagă e cu ochii pe Germania: Merkel e în corzi, a pierdut în alegeri!
Tagurile:
președintele țării, Georgia, alegeri


Știrile Zilei