08:53 21 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.44
  • RUB0.27
  • RON4.04
  • UAH0.72
Igor Dodon

Dezvăluiri: Ce făceau părinții lui Igor Dodon când a fost proclamată Independența

© Sputnik / Miroslav Rotari
Evenimente
Sa primesc un link scurt
288841

Președintele Igor Dodon declară că susține proclamarea Independenței Republicii Moldova și că acest lucru l-au făcut și părinții lui în data de 27 august 1991.

CHIȘINĂU, 27 aug — Sputnik, Sergiu Praporșcic. Imediat după ce a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală, președintele Igor Dodon a fost întrebat de jurnaliști, așa cum aceștia obișnuiesc să o facă an de an, care este importanța Zilei Independenței pentru Republica Moldova.

Șeful statului a declarat că el este bucuros că țara noastră este independentă și că părinții lui au participat la Marea Adunare Națională în data de 27 august 1991, atunci când a fost proclamată Independența Republicii Moldova.

"Eu sunt mândru că suntem independenți. În acei ani, 28 de ani în urmă, la începutul anilor '90, și părinții meu au participat aici, pe această piață, la Marea Adunare Națională. Eu știu că majoritatea părinților voștri tot a participat", a declarat Dodon.

El a mai spus că este important ca Republica Moldova să-și păstreze statalitatea.

"Sunt păreri diferite: A fost bine sau a fost rău? Eu cred că este bine că noi am obținut independența. Și este foarte bine că avem țara noastră independentă, suverană. Da – avem probleme, ne-am ciocnit cu foarte multe provocări pe parcursul acestor 28 de ani de Independență: și în anii '90 au fost provocări, și în anii 2000, și în ultimii 3-4 ani și ultimele luni, dar este important că mergem înainte. Am păstrat statalitatea și trebuie să o consolidăm", a precizat Igor Dodon.

Tagurile:
Independența, proclamată, părinți, dezvaluiri, Dodon


Știrile Zilei