06:25 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Evenimente
Sa primesc un link scurt
50 0 0

În Chișinău, exact la ora 08:00 dimineața, s-a deschis secția de votare care este amplasată în Secția Consulară a Ambasadei Federației ruse în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 1 iul - Sputnik. Participarea oamenilor la votul pentru amendarea Constituției Federației ruse va arăta care este atitudinea acestor față de stat, cine sunt acei votați care vor să aibă o structură statală mai bună.

Asta a afirmat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, în fața jurnaliștilor, după ce el însuși a votat la singura secție de votare deschisă în Moldova, la cea de la Secția Consulară a Ambasadei Federației Ruse.

"Acest vot este important prin faptul că cetățenii ruși votează pentru niște amendamente care vor întări Legea Supremă, care vor face ca țara noastră (Federație Rusă – n.n.) să fie mai stabilă, mai puternică, mai predictibilă și, cel mai important, îi va spori suveranitatea", a declarat Vasnețov.

Ambasadorul a menționat faptul că președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, inaugurând în Rjev monumentul dedicat ostașilor sovietici căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei, a menționat că amendamentele la Constituție nu sunt doar niște formulări ambalate juridic bine, dar modificări care vizează multe chestiuni sociale importante, cum ar fi ocrotirea sănătății, educația, care vizează marea cultura autentică rusă și istoria statului, tradițiile, remarcând că generațiile viitoare trebuie educație ca să aibă respect pentru acestea.

Vasnețov a spus că votul nu constă în a aduna oamenii la secțiile de votare, ci pentru a le da posibilitatea cetățenilor ruși să se pronunțe în privința viitorului Rusiei.

"Am efectuat multă muncă de explicare în rândul comunităților rusești, în rândul activiștilor, a voluntarilor. Am explicat care este esența acestor amendamente și de ce acest vot este important pentru țară, pentru noi toți", a mai afirmat ambasadorul.

Vasnețov a amintit că până în ziua votului, în societate s-au purtat discuții largi privind aceste amendamente, care este esența și importanța lor. Se preconiza ca votarea să aibă loc în data de 22 aprilie. Dar din cauza pandemiei nu a fost posibil acest lucru și votare a fost fixată pentru 1 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tagurile:
putin, Rusia, constituție, Vot, Oleg Vasnețov


Știrile Zilei