17:10 23 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.37
  • USD17.97
  • RUB0.25
  • RON4.34
  • UAH0.66
Evenimente
Sa primesc un link scurt
5047 0 0

Caz cutremurător în județul Brașov din România. Două fetițe de 7 și 9 ani au murit după ce mama lor le-a spălat pe cap cu o substanță folosită pentru deparazitarea oilor.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Un caz strigător la cer s-a produs în comuna Ungra din județul Brașov, România. 

Două fetițe de 7 și 9 ani au făcut stop cardio-respirator, fiind intoxicate cu toxoman, după ce mama lor le-a spălat cu această substanță pe cap pentru că aveau păduchi, scrie presa din România. 

Sora lor de 8 ani, dar și bunica se află la spital, în stare gravă. Fetița a fost preluată de un elicopter și dusă la Spitalul din Târgu Mureș.

Toxomanul este o substanță folosită la deparazitarea animalelor.

„Mama celor trei minore, le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap. (...)

Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomoxan este pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni”, a  spus primarul comunei Ungra Silviu Șchiopu, citat de Libertatea.ro.

Două echipaje SMURD şi două ale Serviciului de Ambulanţă s-au deplasat în comuna Ungra. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov Ciprian Sfreja a explicat că doi dintre copii nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Tematic

Foto: Fetița dispărută, găsită la o carieră de piatră
Tagurile:
Brașov, insecticid, fetiță

Știrile Zilei