05:17 20 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.50
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.72
Alegeri parlamentare noi – 20 octombrie 2019
© Sputnik /

Pe 20 octombrie 2019, în afara alegerilor locale generale, vor avea loc alegeri parlamentare noi. Cetățenii vor trebui să aleagă, repetat, deputați în Parlament.

CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. În data de 20 octombrie, pe lângă primari și consilieri, cetățenii din patru circumscripții vor mai trebui să aleagă și deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Este vorba de alegeri parlamentare noi, în patru circumscripții, unde mandatele de deputat au devenit vacante după ce foștii deputați fie a trecut în altă funcție, fie a renunțat la fotoliul de parlamentar.

Astfel, în cele patru circumscripții - nr.17 Nisporeni, nr. 33 Chișinău, nr.48 or. Slobozia și mun. Bender și Tiraspol și nr.50 la vest de Republica Moldova - candidează 29 de persoane.

Votarea se efectuează în ziua alegerilor între orele 07.00 şi 21.00. Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, alegătorul trebuie să prezinte la secția de votare, înainte de a primi buletinul de vot, buletinul de identitate al cetățeanului Republicii Moldova, cu fișa de însoțire care confirmă domiciliul sau reședința alegătorului pe teritoriul secției de votare.

De asemenea, cetățeanul cu drept de vot poate prezenta  buletinul de identitate provizoriu cu mențiunile privind cetățenia Republicii Moldova și domiciliul titularului.

Votarea se poate face și în baza legitimației de serviciu pentru militarii în termen, livretul eliberat de Centrul Serviciului Civil pentru persoanele care satisfac serviciul civil (de alternativă).

Tematic

Decizia Curții de Apel în cazul lui Ruslan Codreanu: Va participa sau nu la alegeri
Alegeri 2019: drepturile și obligațiile alegătorului
Tagurile:
Consilier, Primari, Comisia Electorală Centrală, Alegeri, Alegeri parlamentare


Mai multe infografice

Știrile Zilei