01:30 09 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.52
  • RUB0.24
  • RON4.16
  • UAH0.68
Consultări pentru numirea noului Guvern
© Sputnik / Moldova

Pe 13 noiembrie, președintele țării, Igor Dodon, a avut consultări publice cu toate fracțiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcția de prim-ministru, dar și formarea unui nou Guvern.

CHIȘINĂU, 13 nov - Sputnik. După ce a căzut Guvernul Maia Sandu, președintele Igor Dodon a început astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare pentru numirea unui nou Cabinet de Miniștri. Primii care au mers la Reședința de Stat au fost deputații socialiști, urmați de cei din ACUM.

În declarațiile de după consultări, Igor Dodon spunea că mai speră ca deputaţii PSRM şi cei din Blocul "ACUM" să creeze o nouă alianţă parlamentară şi să desemneze un nou premier. Ulterior, socialiștii au venit cu o declarație în care anunță că renunță la coaliția cu ACUM și că vor susține un Guvern de tehnocrați propus de președintele Dodon. Aceștia declară că la baza deciziei de a forma un Guvern minoritar tehnocrat stă insistența foștilor colegi de coaliție de a menține vechea componență a Executivului în frunte cu Maia Sandu. Totodată, PSRM anunță că nu va crea o altă coaliție sau alianță cu alte fracțiuni din Parlament.

Тема:
Coaliție majoritară sau alegeri anticipate: Negocieri controversate între partide (90)

Tematic

Dodon: Două formațiuni politice doresc alegeri anticipate
Declarațiile președintelui Dodon după consultările cu fracțiunile parlamentare
Tagurile:
Alegeri anticipate, parlament, Guvern, coaliție majoritară, coaliție de guvernământ


Mai multe infografice

Știrile Zilei