07:56 24 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.26
  • USD17.83
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.73
Săptămâna Memoriei
© Sputnik / Moldova

Mai multe evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului vor avea loc săptămâna viitoare la Chișinău, dar și în alte localități ale țării.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. La 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare din Auschwitz-Birkenau, în mai multe localități din țară vor fi organizate un șir de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului. Săptămâna Memoriei va începe pe 25 ianuarie și vor continua până în ultima zi a lunii.

Aceasta va include proiecții de filme documentare, spectacole, dezbateri, mese rotunde expoziții de fotografie și cărți, concursuri, conferințe dar și forumuri pentru elevi.

Evenimentele centrale dedicate Zilei Internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului și împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare din Auschwitz-Birkenau vor avea loc luni, 27 ianuarie:

10:00 va avea loc un ”Miting requiem”, comemorarea victimelor Holocaustului: depunere de flori la monumentul „Victimelor Fascismului”, (strada Calea Orheiului 36, municipiul Chișinău). Mitinguri de comemorare vor avea loc ;i la Orhei, Râbnița, Bălți, Soroca, Tiraspol, Dubăsari.

În Republica Moldova ziua de comemorare a victimelor Holocaustului a fost instituită în 2015 printr-o hotărâre de Parlament.

Organizatorii evenimente dedicate Săptămânii Memoriei sunt Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Agenția Relații Interetnice, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Republica Moldova.

Tematic

Boris Druță: Tinerii trebuie să cunoască lucrurile înfricoșătoare despre Holocaust
Dodon: Holocaustul - o lecție îngrozitoare, dar foarte importantă pentru întreaga omenire
Tagurile:
program, Săptămâna memoriei, comemorare, Holocaust


Mai multe infografice

Știrile Zilei