10:06 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Vizita de lucru a președintelui Andrian Candu la Parlamenul României

Despre ce au discutat Andrian Candu, Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu - detalii

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
107 0 0

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, întreprinde o vizită de lucru la București - iată ce a discutat președinții celor două Camere ale Parlamentului României.

CHIȘINĂU, 27 nov - Sputnik. Președintele legislativului de la Chișinău, Andrian Candu, i-a invitat pe membrii Parlamentului României să participe în cadrul misiunilor internaționale de monitorizare a alegerilor parlamentare din anul viitor.

”Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut, astăzi, întrevederi cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, la București, unde efectuează ultima vizită oficială din actualul mandat”, informează Parlamentul printr-un comunicat.

Candu le-a mulțumit omologilor săi pentru sprijinul acordat țării noastre în procesul de integrare europeană. În cadrul întâlnirilor au fost abordate teme legate de viitoarea președinţie a României la Consiliul Uniunii Europene, dar și despre un program de susținere puternică a Republicii Moldova din partea României care ar putea fi lansat anul viitor.

La rândul lor, președinții celor două Camere ale Parlamentului României și-au afirmat susţinerea perspectivei europene a Republicii Moldova şi reformelor interne pe traiectoria de integrare europeană a țării.

La finalul întrevederilor Președintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului și cea a Camerei Deputaților din Parlamentul României și a înmânat Medalia Democrației lui Călin Popescu-Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

1 / 2
Andrian Candu și Liviu Dragnea

Totodată, președintele Parlamentului a fost decorat cu Colanul Parlamentului, cea mai înaltă distincție a Camerei Deputaților din Parlamentul României.

Tematic

Cum înțelege premierul Pavel Filip apropierea adevărată dintre Moldova și România
Fără taxă de roaming cu România: Vezi de când
Agenții economici din Moldova au șansa să-și extindă afacerile și în România


Știrile Zilei