22:02 21 Aprilie 2019
În direct
  • EUR20.15
  • USD17.91
  • RUB0.28
  • RON4.23
  • UAH0.67
Londra, UK

Cum vor fi respectate drepturile moldovenilor cu cetățenie română în Anglia după Brexit

CC0 / Pixabay / al_si
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Ministrul britanic de stat pentru Europa și America, Sir Alan Duncan, a asigurat românii (inclusiv moldovenii care dispun de cetățenie română) că, indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile acestora vor fi asigurate.

BUCUREŞTI, 19 ian - Sputnik. Informaţia cu privire la respectarea drepturilor românilor după Brehit a fost făcută publică de Ministerul român de Externe, după ce oficialul britanic i-a telefonat ministrului român delegat pentru afaceri europene, George Ciamba. 

Partea britanică a transmis că "apreciază determinarea autorităților române în a identifica măsurile necesare pentru protejarea drepturilor cetățenilor britanici din România post-Brexit, indiferent de scenariul care se va concretiza la finalul procesului".

Totodată, Sir Alan Duncan a opinat că, în pofida disensiunilor din parlamentul britanic, se va reuşi identificarea unei soluţii pentru continuarea dialogului cu Uniunea Europeană. Iar partea română a punctat că statele membre ale UE şi instituţiile europene vor asigura dialogul imediat ce va exista o poziţie a guvernului de la Londra cu privire la următorii paşi.

Politicianul din regatul Unit a asigurat partea română că drepturile cetăţenilor români din Marea Britanie vor fi respectate.

"Indiferent de deznodământul procesului Brexit, drepturile cetățenilor români din Marea Britanie vor fi respectate", a spus Ministrul britanic de stat pentru Europa și America.

De asemenea, Sir Alan Duncan a transmis că premierul britanic Theresa May ia în considerare aflarea unei abordări adecvate care să permită o soluție sustenabilă în relația dintre Marea Britanie și UE, transmite Ministerul român de Externe.

Tematic

Brexit: Discuții în Parlamentul Marii Britanii pentru un al doilea referendum
Premierul francez: Am activat pregătirile pentru scenariul „fără acord pe Brexit”
Cancelarul german, Angela Merkel, regretă respingerea acordului cu privire la Brexit
Tagurile:
Ministerul de Externe, Anglia, brexit, drepturi, moldoveni


Știrile Zilei