04:58 18 Februarie 2020
În direct
  • EUR19.13
  • USD17.65
  • RUB0.28
  • RON4.01
  • UAH0.72
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
121 0 0

Uniunea Europeană nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, ocupate în trupele israeliene în 1967, a declarat Federica Mogherini.

CHIȘINĂU, 1 apr – Sputnik. UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate în anul 1967, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Federica Mogherini, în discursul să de salut din cadrul summitului Ligii Statelor Arabe din Tunisia.

De asemenea, ea a menționat că Uniunea Europeană se pronunță împotriva deciziei SUA de recunoaștere a dreptului Israelului asupra Înălțimilor Golan.

"Uniunea European nu va recunoaște în continuare suveranitatea Israelului asupra teritoriile pe care le-a ocupat 1967", a declarat Mogherini.

De asemenea, ea a menționat că „ignorarea rezoluțiilor internaționale în privința Golan nu reprezintă o soluție”.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o declarație prin care recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, în cadrul unei întrevederi cu premierul israelian, Beniamin Netaniahu. În timpul războiului de șase zile din 1967, Israelul a ocupat Înălțimile Golan, care aparțineau Siriei, iar în 1981 le-a anexat în mod unilateral.

Tematic

SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan
Tagurile:
Suveranitate, Mogherini, israel


Știrile Zilei