15:01 19 Noiembrie 2019
În direct
  • EUR19.40
  • USD17.54
  • RUB0.27
  • RON4.06
  • UAH0.73
European Council President Donald Tusk, front center, and European Commission President Jean-Claude Juncker, front left, lead EU leaders to a group photo at an EU summit at the Europa building in Brussels on Thursday, Dec. 14, 2017

Liderii UE au convenit să amâne Brexit până în toamnă - ce înseamnă asta, ce urmează

© AP Photo / Olivier Matthys
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
106 0 0

Liderii Uniunii Europene au convenit miercuri să amâne Brexit până la 31 octombrie 2019, astfel încât Marea Britanie să poată "găsi cea mai bună soluție posibilă".

BUCUREŞTI, 11 apr - Sputnik. Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a menționat că un acord privind amânarea a fost atins miercuri, noaptea târziu. Potrivit Guardian, surse din cadrul UE au confirmat că s-a ajuns la o amânare a aplicării articolului 50 până în data de 31 octombrie și că revizuirea se va concentra asupra oportunității unei ieșiri anterioare pe 30 iunie.

Tusk a declarat joi dimineață că prim-ministrul britanic Theresa May ar fi acceptat oferta.

​Prim-ministrul irlandez, Leo Varadkar, a declarat ca Marea Britanie trebuie să participe la viitoarele alegeri parlamentare ale UE sau să părăsească UE pe 1 iunie.

Liderii UE au sosit la Bruxelles în cursul zilei de ieri pentru a decide dacă vor acorda Regatului Unit o a doua amânare la plecarea din bloc. Prima amânare pentru ieşirea Marii Britanii din UE a fost decisă în martie, când a fost decisă ziua de 12 aprilie.

Marea Britanie trebuia să părăsească UE pe 29 martie; totuși, a decis să solicite o prelungire cu o săptămână, deoarece nu avea sprijinul legiuitorilor britanici pentru Acordul negociat anterior.Știrile Zilei