04:13 10 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.27
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.03
  • UAH0.73
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov

Lavrov, despre o eventuală intervenție militară a SUA în Venezuela

© Sputnik / Владимир Астапкович
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
29210

Rusia va crea în cadrul ONU un grup de state care va contracara planurile SUA de declanșare a unei operațiuni militare în Venezuela.

CHIȘINĂU, 3 mai – Sputnik. Rusia va crea un grup al statelor care își va propune să contracareze planurile unei intervenții militare a SUA în Venezuela, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov.

"Un astfel de grup se formează în cadru ONU și sper că va beneficia de o susținere serioasă în organizație pentru că este vorba de un lucru foarte simplu, ar fi complicată distorsionarea acestui subiect, cel al apărării normelor fundamentale și a principiilor dreptului internațional, prevăzute de Carta ONU", a subliniat oficialul rus.

Lavrov a menționat că pozițiile Moscovei și Washingtonului în privința crizei din statul latinoamerican sunt incompatibile, însă Rusia este gata de dialog.

De asemenea, șeful diplomației ruse a relatat că în timpul discuției telefonice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a îndemnat Washingtonul să nu revină la doctrina Monroe.

Tematic

Federația Rusă, îngrijorată de acțiunile agresive ale SUA împotriva Venezuelei și Cubei
Venezuela: răspândirea de ştiri false – Maduro şi Rusia resping afirmaţiile lui Pompeo
Tagurile:
ONU, Rusia, Venezuela, SUA, interventie, Lavrov


Știrile Zilei