02:03 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
16810

În cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, urmează să aibă loc ședința Consiliului Economic moldo-rus unde vor fi puse în discuție perspectivele de dezvoltare a relațiilor economice dintre Moldova și regiunile Federației Ruse.

CHIȘINĂU, 4 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a ajuns la Santk Petersburg pentru a participa la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF -2019).

”La invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, întreprind o vizită de lucru la Sankt Petersburg, unde voi participa la cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Economic Internațional în cadrul căruia voi rosti un discurs”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit agendei, șeful statului va avea întrevederi cu conducerea Secretariatului Adunării Interparlamentare a țărilor membre ale CSI și al Consiliului Economic al ONU, precum și cu șefii companiilor ”Gazprom” și ”Sberbank”.

De asemenea, la Sankt Petersburg va avea loc ședința Consiliului Economic moldo-rus cu participarea unor oficiali din Guvernul Federației Ruse.

SPIEF-2019: O nouă întâlnire Dodon - Kozak la Sankt Petersburg

Joi, pe 6 iunie, demarează lucrările Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg. În marja acestuia va avea loc o ședință a Consiliului economic moldo-rus, cu participarea președintelui Moldovei, Igor Dodon și vicepremierul rus Dmitri Kozak, anunță serviciul de presă al SPIEF.

La eveniment vor participa și președintele interimar al Republicii Bașkortostan, Radiy Khabirov, co-președintele Consiliului economic moldo-rus și al organizației

”Delovaia Rossia”, Andrei Nazarov, reprezentantului împuternicit al președintelui Federației Ruse pentru protecția drepturilor antreprenorilor, Boris Titov, preşedintele Organizaţiei Obşteşti a Businessului Mic şi Mijlociu din Rusia ”Opora Rossii", Alexander Kalinin.

Subiectul principal al discuției va fi extinderea cooperării comerciale și economice a Republicii Moldova cu regiunile din Federația Rusă”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-o vizită de lucru de două zile, în Republica Kazahstan. Șeful statului a participat la reuniunea Consiliului Suprem al Uniunii Economice Eurasiatice, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi bilaterale.
© Sputnik / Владислав Воднев

Membrii Consiliului, experții și reprezentanții comunității de afaceri din cele două țări vor discuta posibilitățile de organizare a misiunilor de afaceri reciproce între regiunile din Federația Rusă și Republica Moldova, precum și schimburile de studenți, este menționat într-un comunicat al SPIEF.

În plus, părțile intenționează să discute perspectivele de creare a unei case de comerț moldo-ruse și introducerea în rețelele de magazine a așa-numitelor "rafturi" pentru vânzarea produselor moldovenești în regiunile din Federația Rusă, precum și a brend-urilor gastronomice regionale rusești în Moldova.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)

Tematic

Dmitri Kozak și Igor Dodon – Briefing de presă
Liderii PSRM, la întrevederea cu Dmitri Kozak: Restabilirea cooperării depline cu Rusia
Tagurile:
Dodon, SPIEF-2019


Știrile Zilei