08:16 20 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.50
  • RUB0.29
  • RON4.07
  • UAH0.72
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
18020

Ministerul de Externe al Federației Ruse salută crearea coaliției de guvernare și a noului executiv de la Chișinău și spune că va colabora cu noua conducere a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 10 iun - Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse a emis un comunicat privind situația politică din Republica Moldova în care salută crearea coaliției majoritare din Parlament precum și a noului Guvern, condus de Maia Sandu.

”Moscova salută formarea coaliției de guvernământ și a guvernului în Republicii Moldova . Suntem gata să colaborăm cu autoritățile alese în mod democratic ale Republicii Moldova pentru a restabili relațiile reciproc avantajoase ruso-moldovenești în diverse domenii, în conformitate cu prevederile Tratatului de prietenie și cooperare din 2001”, anunță instituția printr-un comunicat.

Totodată, Instituția își exprimă speranța că situația în Chișinău se va normaliza cât mai curând, în interesul cetățenilor și precizează că ”singura modalitate posibilă de a rezolva criza politică internă din Moldova este dialogul tuturor forțelor politice responsabile, în conformitate cu principiile democratice, general acceptate”.Știrile Zilei