03:48 10 Decembrie 2019
În direct
  • EUR19.27
  • USD17.40
  • RUB0.27
  • RON4.03
  • UAH0.73
Pavel Filip

Filip, despre cele ”două angajamente pe care le-am făcut anterior” - detalii

© Sputnik / Miroslav Rotari
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)
343 0 0

Pavel Filip a explicat motivul transferării ambasadei Republicii Moldova în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, precum și semnarea Acordului cu privirea la vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 11 iun - Sputnik. În ședința de marți, guvernul condus de Pavel Filip a decis transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel, din Tel Aviv în Ierusalim, dar și vânzarea terenului pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Filip a explicat graba cu care au fost luate aceste decizii prin ”incertitudinea politică din țară”.

”Am fost în situația să aprobăm de urgență aceste proiecte având în vedere instabilitatea și incertitudinea politică din țară, dar și ultimele evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea. Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a menționat Filip.

Potrivit lui Filip, ”ambele proiecte sunt angajamente asumate de Guvernul Republicii Moldova și s-a dorit ca acestea să nu fie blocate pe termen lung din cauza crizei politice din țară”.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (111)

Tematic

Moldova își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim? Reacția Ministerului de Externe


Știrile Zilei