21:55 25 Iunie 2019
În direct
  • EUR20.74
  • USD18.20
  • RUB0.29
  • RON4.40
  • UAH0.70
Klaus Iohannis

Iohannis face apel la Juncker și Tusk pentru ”a pune capăt situației actuale” din Moldova

© Photo: presidency.ro
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (105)
54821

Președintele României, Klaus Iohannis, solicită implicarea Comisiei Europene și Consiliului UE pentru a identifica, în regim de urgență, acțiuni concrete care ar pune capăt situației actuale din Republica Moldova, printr-o soluție negociată în Republica Moldova, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene.

CHIȘINĂU, 12 iun – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, face apel către UE pentru a intervină de urgență pentru a ”identifica, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale printr-o soluție negociată în Republica Moldova, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene”.

Scrisoarea a fost trimisă președintelui Consiliului UE, Donald Tusk, precum și președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Iohannis precizează în scrisoarea sa că Republica Moldova “se confruntă în prezent cu o gravă criză constituțională și politică, care prezintă riscuri pentru stabilitatea sa”.

“În acest context, fac apel la dumneavoastră, în regim de urgență, pentru a identifica, împreună cu statele membre ale Uniunii Europene, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale printr-o soluție negociată în Republica Moldova, pe baza valorilor și principiilor Uniunii Europene”, se spune în mesajul lui Iohannis.

Șeful statului Român anunță că sunt pregătiți ”să sprijine aceste eforturi, în deplină concordanță cu obiectivul nostru strategic, care este și obiectivul Uniunii Europene, acela de a susține parcursul european al Republicii Moldova, a conchis președintele României”.

Тема:
Criza politică din Moldova: Cronica evenimentelor (105)

Tematic

Mesajul președintelui Klaus Iohannis privind situația politică din Moldova
Poziția României privind situația politică din Republica Moldova
Tagurile:
Jean Clode Junker, Tusk, Iohannis


Știrile Zilei