03:57 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
179 0 0

Eveniment sportiv ca prilej pentru negocieri police: Iată cu cine se va întâlni și ce subiecte va negocia șeful statului după deschiderea celei de-a II-a ediții a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc la Minsk, pe 21 iunie, dar și ce așteptări are Igor Dodon de la Guvernul Sandu.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președintele Dodon constată o dinamizare substanțială a producției agroindustriale din Republica Moldova în Federația Rusă. În același timp șeful statului se arată convins că ”Republica Moldova trebuie să tindă spre creșterea exporturilor pe alte piețe”.

”Sunt convins că puterea executivă a țării noastre, cu susținerea noii majorități parlamentare, va contribui la realizarea strategiei unei politici externe echilibrate și a cooperării economice reciproc avantajoase reieșind din interesele naționale ale țării”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a subliniat că este important să fie purtate discuții cu partenerii ruși privind prelungirea perioadei pentru exporturile mărfurilor fără taxe în Federația Rusă și după data de 1 iulie.

Acest lucru urmează a fi discutat de președintele Dodon cu premierul rus, Dmitrii Medvedev, și cu reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul, Dmitrii Kozak, în cadrul vizitei de lucru care va avea loc la Minsk, pe 21 iunie, unde se va desfășura ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene.

De asemenea, președintele a subliniat că Republica Moldova trebuie să tindă spre creșterea exporturilor pe alte piețe. În acest sens, Administrația Președintelui contează pe o strînsă colaborare cu Guvernul Maiei Sandu.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)

Tematic

Dodon intenționează să discute cu Medvedev anularea taxelor la mărfurile moldovenești
Dodon: Cum vor evolua relațiile cu Rusia și UE în perioada Guvernului Sandu
Tagurile:
Maia Sandu, exporturi, Dodon


Știrile Zilei