18:40 02 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.25
  • USD17.18
  • RUB0.24
  • RON3.98
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
10220

Majoritatea parlamentară din Moldova susține că este deschisă pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui Federației Rusie pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitrii Kozak. La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, și vicepreședintele Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Ion Grosu.

Serviciul de presă al Parlamentului anunță că oficialii au discutat subiecte prioritare de colaborare bilaterală, în special, pe dimensiunea comercială, precum și relansarea cooperării interparlamentare.

Președintele Parlamentului a mulțumit pentru suport și a salutat reluarea lucrărilor comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Zinaida Greceanîi a optat pentru rezolvarea problemelor întru dezvoltare durabilă și reciproc avantajoasă.

Reprezentanții majorității parlamentare au declarat că sunt deschiși pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit lor, Moldova este un partener pragmatic, pregătit să soluționeze problemele prin dialog.

”Noi nu avem ce împărți, avem nevoie să lucrăm împreună în țară, dar și în raport cu toți partenerii externi, pentru a asigura stabilitate economică și politică în beneficiul poporului nostru”, a declarat președintele Parlamentului.

Vicepremierul Dmitrii Kozak a salutat formarea majorității parlamentare și a optat pentru aprofundarea relațiilor moldo-ruse.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)

Tematic

Dmitri Kozak a venit iarăși în Moldova: Iată motivul - Foto / Video
Cele mai importante declarații făcute de Igor Dodon și Dmitri Kozak - Video
Tagurile:
Moldova, Rusia, Parlament, Zinaida Greceanâi, Dmitri Kozak


Știrile Zilei