01:48 15 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.44
  • USD17.10
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.63
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
189 0 0

Ministrul turc al Apărării a anunțat vineri că primul efectiv cu componente ale sistemului de rachete rusești defensive S-400 a fost livrat în Turcia.

BRUXELLES, 12 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. Moscova și Ankara au semnat un acord de împrumut pentru livrarea sistemului S-400 în decembrie 2017. Cooperarea între Moscova și Ankara pe această temă a fost puternic criticată de NATO și de SUA, care au invocat preocupări de securitate și incompatibilitatea sistemului S-400 cu sistemele de apărarea aeriană ale NATO, arată Sputnik Internațional

”Turcia a primit prima tranșă de componente din sistemul de apărare aeriană S-400. Transporturile sunt trimise la baza aeriană Murted din provincia Ankara”, a spus ministrul Apărării din Turcia.

​Washingtonul chiar a amenințat Ankara cu sancțiuni din cauza acestei achiziții și a șantajat Turcia, spunând că va opri forțele turce să mai zboare și să își dezvolte avioanele de tip F-35.

Turcia, în răspuns, a subliniat în mod repetat că achiziția de echipament militar este un drept suveran și a exclus posibilitatea de a abandona planurile de cumpărare a sistemelor S-400.

Totuși, tensiunile au scăzut recent după ce președintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a spus la începutul acestei luni că Președintele Trump l-a asigurat că SUA nu va lovi Ankara cu sancțiuni din cauza afacerii cu Rusia.

Tematic

Rusia își consolidează apărarea în Crimeea cu sisteme antiaeriene S-400
Presa americană: „Cu sistemul rusesc S-400 nu e de glumit”
Tagurile:
anunț, Rusia, Turcia, S-400


Știrile Zilei