11:32 24 August 2019
În direct
  • EUR19.80
  • USD17.89
  • RUB0.27
  • RON4.19
  • UAH0.72
NATO

Surprinzător: Un fost ministru român de Externe, secretar general adjunct al NATO

© REUTERS / INTS KALNINS
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
13901

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat pe twitter că fostul președinte al PSD din România, Mircea Geoană, va fi viitorul său adjunct, care va executa funcția oficială de Secretar General Adjunct al NATO.

BRUXELLES, 17 iulie - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Sunt încântat să anunț numirea experimentatului om de stat și diplomat Mircea Geoană ca viitor Secretar General Adjunct al NATO”, a scris Stoltenberg pe contul său de socializare.

​Și pe site-ul oficial al NATO a apărut anunțul care precizează că ”Secretarul General al NATO Jens Stoltenberg a decis să îl numească pe Mircea Geoană din România ca următorul său Secretar General Adjunct. El o va înlocui pe Rose Gottemoeller din SUA care a ocupat funcția în octombrie 2016”

Stoltenberg este citat pe site-ul NATO cu declarația că Mircea Geoană ”este un avocat înverșunat al legăturilor transatlantice și își va aduce lunga sa experiență de om de stat și diplomat în acest post. El va fi  primul român care va ocupa acest post important”.

Tot în comunicatul NATO, Mircea Geoană este prezentat ca fondator și președinte al Institutului Aspen România, amintindu-se că a fost președintele Senatului din România, ministru de Externe și ambasadorul României în SUA.

Geoană va ocupa postul din cadrul NATO începând cu jumătatea lunii octombrie 2019.

Tematic

Militarii NATO i-au lăsat pe fermierii români fără culturi agricole
Tagurile:
Mircea Geoana, PSD


Știrile Zilei