15:36 24 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.66
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.11
  • UAH0.73
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
1104 0 0

Ministrul de Interne al Italiei a acuzat Germania de șantaj în ultima dispută dintre cele două țări pe chestiunea migranților.

BRUXELLES, 3 august - Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit presei din Germania, Salvini a scris pe un grup de WhatsApp că Germania a afirmat că va prelua migranții salvați de o navă de coastă italiană numai dacă și Italia permite unui alt vas cu migranți, denumit Alan Kurdi, să acosteze într-un port italian.

Germania a informat Comisia Europeană despre solicitările sale, iar Bruxelles a transmis în consecință mesajul Italiei.

”Nu acceptăm ordine sau șantaje de la Germania”, a spus Salvini postului italian TG 24, acuzând Germania că dă ”semnale mizerabile”.

Salvini a anunțat în cursul săptămânii că Italia le va permite celor 131 de migranți aflați la bordul navei de pază Bruno Gregoretii să debarce, după ce a făcut un acord cu alte țări europene prin care Germania, Franța, Portugalia, Luxemburg și Irlanda au transmis că vor prelua ele migranții de pe acest vas.

Un alt vas german cu imigranți, Alan Kurdi, nu a fost lăsat să intre în apele italiene după ce Salvini i-a interzis în mod oficial să acosteze.Știrile Zilei