18:37 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Vizită de lucru a președintelui rus Vladimir Putin în Franța

Kremlinul, despre dialogul dintre Putin și Macron - detalii

© Sputnik / Алексей Дружинин
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
92 0 0

Părțile au dat dovadă de voință politică pentru a discuta toate subiectele - atât cele în care există consens, cât și chestiunile în care există divergențe.

CHIȘINĂU, 20 aug — Sputnik. Potrivit Kremlinului, negocierile dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron au fost ”intense, constructive și s-au desfășurat într-o atmosferă de încredere”.

„Ne-am pus de acord în privința celor mai importante probleme de pe agenda relațiilor bilaterală și internaționale”, a declarat purtătorul de cuvânt al liderului rus Dmitri Peskov.

Întâlnirea celor doi șefi de stat a avut loc la reședința de vară a președinților francezi - Fort Bregancon.

​Întrevederea a durat aproximativ trei ore și jumătate.

Potrivit lui Peskov, chiar dacă negocierile au avut în general un caracter pozitiv, acest lucru nu înseamnă că Putin și Macron au ajuns la un numitor comun asupra tuturor chestiunilor discutate.

”Ei au dat dovadă de voință politică pentru a discuta toate problemele - atât cele în care există consens, cât și chestiunile în care există divergențe”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Totodată, Potrivit lui Peskov, Macron a aflat care este poziția Rusiei din prima sursă, chiar de la șeful statului.

”Părțile au discutat principalele chestiuni de pe agenda relațiilor bilaterale și celei internaționale, problemele legate de climă, explorarea Arcticii, însă o atenție deosebită a fost acordată situației din Ucraina”, a subliniat Peskov.

Totodată, în cadrul vizitei lui Vladimir Putin în Franța, au avut loc negocieri cu participarea a două delegații, a celor doi miniștri de externe și au fost stabilite contacte între consilierii pentru afaceri internaționale, a mai precizat Peskov.

Tematic

Brigitte Macron și-a luxat un umăr, dar va fi în stare să-l salute pe Putin
Întâlnirea dintre Macron și Putin va contribui la slăbirea sancțiunilor
Tagurile:
Kremlin, Emmanuel Macron, Putin


Știrile Zilei