09:46 07 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.13
  • USD18.64
  • RUB0.24
  • RON4.17
  • UAH0.68
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (57)
14910

Șeful statului a avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei în Republica Moldova - iată ce au discutat cei doi oficiali.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. În cadrul întrevederii cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, președintele Igor Dodon a pus în discuție mai multe chestiuni care țin de dezvoltarea legăturilor moldo-ruse.

”Am atras o atenție deosebită ședinței Comisiei Interguvernamentale Moldo-Ruse pentru Cooperare Comercial-Economică, preconizată pentru luna septembrie curent”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a subliniat importanța celui de-al doilea Forum Economic Moldo-Rus, care va avea loc la Chișinău, în perioada 19-20 septembrie și care va deveni o platformă comodă de discuții pentru cercurile de afaceri și autoritățile regionale ale Moldovei și Rusiei.

În cadrul întrevederii, ambasadorul rus i-a înmânat invitația oficială din partea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a participa la acțiunile festive care vor avea loc la Moscova, la 9 mai 2020, cu prilejul marcării celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

De asemenea, șeful statului a subliniat că în cadrul evenimentele comemorative de la Complexul memorial ”Capul de pod Șerpeni” și din Chișinău, organizate pe data de 24 august, este preconizată participarea ministrului Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu și a vicepreședintelui Consiliului Federației, Galina Karelova. Aceștia vor vizita țara noastră la invitația președintelui Republicii Moldova.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (57)

Tematic

75 de ani de la scoaterea Leningradului din blocadă - Paradă militară în Sankt Petersburg
Tagurile:
Oleg Vasnețov, Dodon


Știrile Zilei