16:39 24 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.66
  • USD17.73
  • RUB0.29
  • RON4.11
  • UAH0.73
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
315 0 0

Vladimir Putin vede o amenințare la adresa Rusiei în testările rachetelor americane Tomahawk: aceste rachete pot fi lansate din Polonia și România.

CHIȘINĂU, 21 aug - Sputnik. Racheta testată de americani este versiunea de bază a Tomahawk, care poate fi lansată din instalații deja situate în România și planificate să fie dislocate în Polonia, ceea ce creează noi amenințări pentru Rusia, lucru care nu va fi lăsat fără un răspuns simetric, a declarat președintele rus, Vladimir Putin.

Putin a remarcat că pentru lansarea rachetelor este suficient să schimbi doar software-ul. 

"Sunt îngrijorat de faptul că rachetele testate de SUA vor putea fi lansate din România și Polonia printr-o simplă schimbare a softului", a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă cu președintele Finlandei, Sauli Niinistö.

Racheta testată, după cum precizează Pentagonul, este Tomahawk, adică o rachetă cu bazare maritimă, a fost adaptată pentru a putea fi lansată de la sol.

Totodată, președintele rus a subliniat că ”pentru noi, asta înseamnă că există noi amenințări la care trebuie să răspundem în mod corespunzător”. 

Tematic

Iohannis, după întâlnirea cu Trump: Vrem mai mulți militari americani în România
Tagurile:
Romania, Tomahawks, Putin


Știrile Zilei