22:31 10 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.46
  • USD17.19
  • RUB0.24
  • RON4.02
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
367 0 0

Ministrul Apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu a ajuns la Chișinău. Oficialul a avut prima sa întrevedere cu președintele Republicii Moldova Igor Dododn. Iată despre ce au discutat.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Procesul de utilizare a munițiilor stocate în apropierea satului Cobasna din regiunea transnistreană ar putea fi inițiat de Rusia în viitorul apropiat. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, după întrevederea cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Totodată, Dodon anunță că Federația Rusă este gata să instaleze echipamentul necesar în acest sens, iar „realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune”. Dodon l-a asigurat pe Șoigu că această propunere va fi transmisă participanților formatului de negocieri 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

În cadrul întrevederii cei doi au iscutat și despre importanța restabilirii parteneriatului strategic între cele două state, inclusiv la nivel de Parlament și Guvern. Totodată, Igor Dodon susține că vizita  „astăzi are loc prima vizită a Ministrului Apărării al Federației Ruse în Republica Moldova pe parcursul a 28 de ani de independență” și că aceasta a coincis cu „aniversarea a 75-a a eliberării capitalei Moldovei în cadrul operațiunii Iași-Chișinău”.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
Tagurile:
Regiunea transnistreană, Muniții, Federația Rusă, Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, Igor Dodon


Știrile Zilei