18:39 19 Septembrie 2019
În direct
  • EUR19.53
  • USD17.68
  • RUB0.27
  • RON4.12
  • UAH0.72
Monumentului eroilor eliberatori ai Capitalei

Zi plină pentru președintele Dodon: Discuții cu Galina Karelova și Victor Abramov - Video

© Sputnik / Miroslav Rotari
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
15110

Zi plină pentru președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta a avut întrevederi cu mai mulți membri ai delegație ruse.

CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Importanța extinderii contactelor dintre Republica Moldova și Federația Rusă la nivel de putere legislativă și executivă a fost discutată de președintele statului Igor Dodon și vicepreședintele Consiliului Federației Galina Karelova, dar și membrul Comisiei interparlamentare pentru cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova și cel al Rusiei, Victor Abramov. Despre aceasta a anunțat președintele Republicii Moldova într-o postare pe Facebook.

Dodon a precizat că le-a vorbit invitaților săi de la Moscova că „la Chișinău, o atenție sporită este atribuită Forumului Economic Moldo-Rus, care va fi organizat în luna septembrie și la care vor participa reprezentanți ai businessului și ai regiunilor din ambele state”. Șeful statului, mai anunță că tot în acea perioadă, La Chișinău își va desfășura lucrările ședința Comisiei Interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică.

Totodată, Igor Dodon le-a mulțumit oaspeților din Federația Rusă, ajunși la Chișinău la invitația sa, „că au acceptat, alături de poporul Moldovei, să împărtășească bucuria prilejuită de aniversarea Victoriei comune. Consider că prezența oaspeților din alte țări la această sărbătoare este necesară, deoarece Moldova a fost eliberată de fascism prin eforturi comune, depuse de toate republicile și popoarele fostei URSS”, a mai scris Igor Dodon pe Facebook.

Ulterior, șeful statului împreună cu oaspeții veniți din Federația Rusă, reprezentanți ai administrației publice locale, ai mediului academic și ai societății civile, a participat la ”ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor eliberatori ai Capitalei, din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei, renovat la inițiativa Președintelui Moldovei”.

Tematic

Președintele Dodon la solemnitățile dedicate operațiunii Iași-Chișinău - Foto/Video
Igor Dodon s-a întâlnit cu Serghei Șoigu: Iată ce au discutat - detalii
Tagurile:
Forum Economic, Federația Rusă, Igor Doodon


Știrile Zilei