02:05 06 Iulie 2020
În direct
  • EUR19.39
  • USD17.26
  • RUB0.24
  • RON4.01
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)
201 0 0

Părțile au discutat o spectru larg de probleme de pe agenda relațiilor ruso-moldovenești și situația din domeniul securității regionale.

CHIȘINĂU, 2 sept – Sputnik. Potrivit serviciului de presă al Consiliului de Securitate al Rusiei, luni, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nicolai Patrușev, s-a întâlnit cu consilierul președintelui Moldovei în domeniul apărării și securității naționale, Victor Gaiciuc.

”Patrușev l-a felicitat pe Gaiciuc cu prilejul numirii în funcția de secretar al Consiliului Suprem de Securitate al Republicii Moldova și a subliniat importanța continuării interacționării de lucru între aparatele consiliilor de securitate ale celor două țări, între organele de drept, departamentele militare și serviciile speciale ale Rusiei și Moldovei”, precizează Consiliului de Securitate al Federației Ruse printr-un comunicat.

De asemenea, este menționat faptul că părțile au discutat un spectru largă de probleme care se află pe agenda relațiilor ruso-moldovenești, dar și aspecte ce țin de domeniul securității regionale.

”Discuțiile purtate în cadrul negocierilor bilaterale și evenimentelor internaționale contribuie la consolidarea relațiilor de colaborare dintre țările noastre în chestiuni ce țin de asigurarea securității”, a declarat Patrușev.

Встреча Николая Патрушева и Виктора Гайчука

La rândul său, Gaiciuc a menționat că președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, consideră importantă respectarea principiului de promovare a unei politici echilibrate și de construire a unor relații de parteneriat cu alte state în baza respectării intereselor naționale ale Republicii Moldova.

La sfârșitul negocierilor Patrușev l-a invitat pe Gaiciuc să participe la întâlnirea anuală a secretarilor consiliilor de securitate ale țărilor-membre ale CSI, prevăzută pentru luna noiembrie 2019 la Moscova.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (58)

Tematic

Președintele Dodon oferă detalii de la discuția purtată cu Dmitri Kozak - Video
Tagurile:
întrevedere, Victor Gaiciuc, Nicolai Patrușev


Știrile Zilei