03:04 15 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.38
  • USD17.56
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.71
Maia Sandu

Maia Sandu a dat mâna cu Ivanka Trump: Ce a solicitat premierul

© Sputnik / Miroslav Rotari
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
177 0 0

Maia Sandu, aflată în vizită de lucru la Washington, s-a întâlnit și cu consilierul președintelui SUA, Ivanka Trump. Cele două au discutat inclusiv despre promovarea implicării femeilor în afaceri și politică.

CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. În cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, delegația Republicii condusă de premierul Maia Sandu au avut o întrevedere și cu Ivanka Trump, consilierul președintelui SUA Donald Trump.

Într-un comunicat emis de Executiv este menționat că printre subiectele abordate în cadrul discuției au fost „reformele anticorupție, atragerea investițiilor în economia Moldovei, promovarea implicării femeilor în afaceri și politică și asigurarea oportunităților egale pentru toți cetățenii”.

Premierul a ținut să-i vorbească oficialului de la Casa Albă despre acțiunile Guvernului de reformare a justiției, inclusiv „bătălia pentru asigurarea unui proces corect de alegere a noului Procuror General”.

Mai mult, Maia Sandu „a solicitat suportul Administrației Prezidențiale a SUA în fortificarea instituțiilor democratice din Moldova”, mai menționează Executivul în comunicat.

De cealaltă parte, Ivanka Trump a încurajat Guvernul de la Chișinău să continue procesul de reforme, care să contribuie la modernizarea statului și să crească nivelul de trai al cetățenilor.   

Tematic

Riscurile ca Guvernul Sandu să calce pe urmele celui al lui Filat - Un semn îngrijorător
Tagurile:
Vizită oficială, Casa Albă, Ivanka Trump, Maia Sandu


Știrile Zilei