17:03 28 Martie 2020
În direct
  • EUR19.78
  • USD18.04
  • RUB0.23
  • RON4.09
  • UAH0.64
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)
95 0 0

Președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat în cadrul Reuniunii președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice că Moldova promovează o politică externă echilibrată și manifestă deschidere față de toți partenerii externi atât în Vest, cât și în Est.

CHIȘINĂU, 24 sept - Sputnik. Într-o epocă de tensiuni geopolitice, Moldova tinde să devină un punct de cooperare și încredere în raport cu toți partenerii externi. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, în cadrul ședinței de deschidere a celei de-a 4-a Reuniune a președinților Parlamentelor țărilor Euroasiatice ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”.

Greceanâi a subliniat că Moldova promovează o politică externă echilibrată, statutul de neutralitate politico-militară și deschidere față de toți partenerii externi atât în Vest, cât și în Est.

”Republica Moldova este parte a două zone economice libere importante: Uniunea Europeană și Comunitatea Statelor Independente. Acest lucru ne transformă într-un partener strategic și comercial atractiv pentru impulsionarea proceselor integraționiste, precum și pentru lansarea unor proiecte care să includă potențialul de dezvoltare a țărilor membre ale Uniunii Eurasiatice, CSI și UE”, a punctat președintele Legislativului.

Colaborarea cu Uniunea Economică Eurasiatică

Oficialul a subliniat importanța pe care Republica Moldova o acordă colaborării cu Uniunea Economică Eurasiatică, unde țara are statut de observator.

”Republica Moldova tinde spre extinderea cooperării și este pregătită să se implice în mai multe proiecte în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice”, a spus Greceanîi.

Precizăm că președintele Legislativului, Zinaida Greceanîi, participă la Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”. La eveniment participă și președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Тема:
Activitatea Parlamentului Moldovei - știri de ultimă oră (205)

Tematic

Europa de Est, ca țintă și cap de pod
Igor Dodon: Moldova este interesată să coopereze cu partenerii din Est și din Vest
Tagurile:
Moldova, Greceanîi


Știrile Zilei