16:32 25 Mai 2020
În direct
  • EUR19.29
  • USD17.69
  • RUB0.25
  • RON3.98
  • UAH0.66
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (57)
176 0 0

Activitatea Valentinei Matvienko în funcția de președinte al Consiliului Federal al Adunării Federale a Federației Ruse va contribui la consolidarea dialogului tradițional prietenos și deschis dintre Republica Moldova și Federația Rusă, consideră Zinaida Greceanîi.

CHIȘINĂU, 26 sept – Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat un mesaj de felicitare doamnei Valentina Matvienko cu ocazia realegerii în funcția de Președinte al Consiliului Federal al Adunării Federale a Federației Ruse.

”Sunt convinsă că activitatea Dumneavoastră în această funcție înaltă va contribui în continuare la dezvoltarea cooperării între organele legislative ale țărilor noastre, precum și la consolidarea dialogului tradițional prietenos și deschis dintre Republica Moldova și Federația Rusă, inclusiv extinderea colaborării noastre în cadrul Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI”, a subliniat Greceanîi.

Matvienko a fost realeasă în funcția de Președinte al Consiliului Federal al Adunării Federale a Federației Ruse pentru a treia oară. Senatorii au votat pentru această decizie în ședința de miercuri. Alte candidaturi nu au fost propuse.

Potrivit Zinaidei Greceanîi, rezultatele votării ”au confirmat odată în plus recunoașterea unanimă a autorității Dumneavoastră de om de stat și politician înzestrat cu înțelepciune deosebită”.

Președintele Parlamentului de la Chișinău i-a urat Valentinei Matvienko „succese continue și inspirație nesecată în responsabila funcție, progres și bunăstare pentru întreg poporul multinațional al Federației Ruse”.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (57)

Tematic

Vezi cât la sută din strugurii moldovenești ajung pe piețele din Rusia și Belarus
Tagurile:
mesaj de felicitare, Valentina Matvienko, Zinaida Greceanîi


Știrile Zilei