07:23 22 Octombrie 2019
În direct
  • EUR19.37
  • USD17.35
  • RUB0.27
  • RON4.07
  • UAH0.69
Serghei Lavrov

Lavrov: S-a ajuns la un punct critic, există riscul unui război de proporții

© Sputnik / Максим Блинов
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
149610

Acțiunile iresponsabile ale SUA au împins regiunea Golfului Persic spre un punct critic, sporind riscurile declanșării unui război de proporții, afirmă șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. În cea mai mare parte, din cauza acțiunilor SUA în regiunea Golfului Persic s-a ajuns la un punct critic, iar riscurile unor ciocniri militare devin tot mai mari, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Evoluția evenimentelor în Golful Persic a ajuns la un punct critic. Situația explozivă din regiune – ca urmare a politicii iresponsabile a Washingtonului, care nu doar a renunțat să-și respecte angajamentele asumate în cadrul Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune cu privire la programul nuclear Iranian, aprobat prin rezoluția 2231 al Consiliului de Securitate al ONU, dar și prin propriile acțiuni provocatoare duce la o escaladare”, a spus Lavrov într-un interviu oferit presei de limbă arabă, publicat pe site-ul MAE al Rusiei.

“Drept rezultat sporesc riscurile declanșării unor ciocniri militare de proporții. Un astfel de scenariu ne provoacă îngrijorări. Nu trebuie să admitem atragerea regiunii într-o confruntare militară distrugătoare, care va avea urmări catastrofale nu doar pentru statele din Golf, dar și pentru întreaga lume”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

Material tradus de Octavian Racu.

Tematic

După discursul lui Lavrov la ONU, s-a format o coadă a celor ce vroiau să discute cu el
Tagurile:
război, SUA, Serghei Lavrov


Știrile Zilei