03:48 19 Ianuarie 2020
În direct
  • EUR19.48
  • USD17.45
  • RUB0.28
  • RON4.08
  • UAH0.72
Relații internaționale
Sa primesc un link scurt
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (56)
163 0 0

În ajunul vizitei de lucru la Moscova, premierul Ion Chicu a avut o întrevedere cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.

CHIȘINĂU, 19 nov - Sputnik. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, l-a felicitat pe Ion Chicu cu prilejul numirii sale în funcția de prim-ministru.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul rus, premierul a confirmat angajamentul Guvernului Republicii Moldova de a consolida cooperarea strategică cu Federația Rusă și importanța implementării deciziilor Protocolului din septembrie al Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercială și economică între Federația Rusă și Republica Moldova.

De asemenea, în ajunul vizitei de lucru a șefului Guvernului de la Chișinău la Moscova, părțile au discutat aspecte privind creșterea exportului de produse moldovenești pe piața rusă, majorarea numărului de permise pentru transportatorii de marfă din Moldova, precum și extinderea cooperării în sfera socială.

În cadrul vizitei În Federația Rusă, Ion Chicu va avea mai multe discuții care vor viza relațiile economice dintre țării noastre. Totodată, premierul va purta negocieri cu privire la aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale, în contextul în care contractul cu ”Gazprom” expiră în data de 1 ianuarie 2020.

Тема:
Relațiile moldo-ruse - o nouă etapă (56)

Tematic

Premierul Ion Chicu pleacă din țară: Unde va ajunge săptămâna aceasta
Ion Chicu: Parteneriatul cu Federația Rusă este unul strategic
Tagurile:
ambasadorul rus, Moscova, Oleg Vasnețov, Ion Chicu


Știrile Zilei